Urnik 2014:

MAJ,OKTOBER
ob sobotah in nedeljah
10:00 – 17:00

JUNIJ,SEPTEMBER
od nedelje do petka
10:00 – 17:00
sobota
10:00 – 18:00

JULIJ, AVGUST
vsak dan
09:00 – 20:00

CENE VSTOPNIC:

odrasli: 3 €
dijaki, študenti, upokojenci: 2 €

odrasli nad 20 oseb: 2 €
dijaki, študentje, upokojenci nad 20 oseb: 1,5 €

gosti skupine 1313: 50% popust

GOSPEL KONCERT


Datum: 16. avgust 2013

Ura: 19:00

Lokacija: Trdanjava KlužeGospel koncert v trdnjavi Kluže - kvartet 4GIVEN in zbor Bee Geesus

4GIVEN je slovenska vokalna zasedba, ki predstavlja svež val gospel glasbe pri nas.
Pevci so predani kristjani, ki veselje do življenja izražajo s svojimi glasovi. Po vzoru svojih staršev že od otroštva gojijo veselje do glasbe, še posebej vokalne. Vsi so tudi formalno šolani glasbeniki, ki so si glasbene izkušnje nabirali v različnih zasedbah, a jim petje v tipičnem moškem kvartetu predstavlja posebno strast.

Za vzornike skupina navaja mnoge svetovno priznane vokalne skupine, na njihovo glasbeno opredelitev pa je poleg priznanih gospelovskih kvartetov odločilno vplivala skupina Advent, kjer so Kristijanovi in starši treh bratov Virtič dolga leta pevsko sodelovali.
Zasedba je dve leti delovala pod imenom News Wing Quartet, a se je pred kratkim preimenovala in svoje delovanje vzela še bolj resno.
4GIVEN so: Kristjan Virtič, Kristijan Korat, Simon Virtič in Matej Virtič.

Bee Geesus je ljubljanski študentski zbor, ki druži mlade pevce iz vseh koncev domovine. Posebnost zbora je v zvrsti, ki jo zbor izvaja, saj gre za a-cappella gospel glasbo, torej gospel v izključno vokalni izvedbi. Tako se je zbor stilsko približal tradicionalnemu afro-ameriškemu čaščenju in izvaja gospel na svoj mladosten, dinamičen način. Ime zbora je besedna igra, ki vsebuje ime ene vodilnih glasbenih skupin 80. let, nosi pa močno gospelovsko geslo "Bodi Jesus!" oz. pravilneje, "Bodi podoben Jezusu!".
Zbor je del glasbene dejavnosti skupine Študentfuter (Free4U), ki mladim v Ljubljani in okolici omogoča kvalitetne, a brezplačne izobraževalne in prostočasne vsebine. Ob rednih koncertih zbor izvaja tudi krajše nastope, vezane na različne dogodke in posebne priložnosti.
Koncerti zbora Bee Geesus so oblikovani v za obiskovalce prijetno celoto, saj vsebinsko bogat program govori o pomembnih temah, na katere v naglici življenja vse prepogosto pozabljamo – ljubezni, prijateljstvu, veselju do življenja, svobodi v nebeškem Očetu.

Lokacija koncerta, trdnjava v Klužah, sodi med najmogočnejše trdnjavske objekte pri nas, zlasti zaradi svoje slikovite lege nad globoko sotesko reke Koritnice.
Trdnjava se razvija v osrednje kulturno, umetniško, družabno in zabavno središče Bovškega, tokrat pa bodo po njej zadoneli zvoki ritmične gospel glasbe.

Bodite del pestrega glasbenega večera v prijetnem ambientu med mogočnimi zidovi!